Bihor: Şapte angajaţi de la o fermă de pui, transportaţi la spital în urma unei posibile intoxicări

Mai multe persoane angajate la o fermă de pui din localitatea Ciumeghiu au fost intoxicate joi, după-amiază, fiind solicitate echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Dintre cei 18 angajaţi care s-au autoevacuat, opt prezentau dificultăţi respiratorii şi dureri de cap, iar şapte dintre aceştia au fost transportaţi la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca. Toate persoanele afectate au primit îngrijiri medicale la faţa locului, fiindu-le administrat şi oxigen. O persoană care a acuzat stare de rău a refuzat să fie transportată la spital.

„Apelul a fost primit în jurul orei 15,00, sesizând faptul că patru persoane prezintă stare de rău la o fermă de creştere a puilor din localitatea Ciumeghiu. La faţa locului au fost mobilizate urgent echipajul de Terapie Intensivă Mobilă din Oradea, două echipaje de pompieri militari de la Salonta, din care unul de prim ajutor calificat, trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, un echipaj de la Detaşamentul 1 Oradea cu autospecială de transport victime multiple şi două echipaje CBRN (chimic, biologic, radiologic şi nuclear), unul de la Bihor (echipamentele de pe autospeciala Bihor fiind la calibrat) şi unul din Arad”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca.

Cauzele acestor afecţiuni încă nu se cunosc cu exactitate. Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr….

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.