Bilete gratuite de tren pentru calatorii in 30 de tari din Europa

Comisia Europeana face primii pasi spre implementarea programului prin intermediul caruia intre 20.000 și 30.000 de tineri din Uniunea Europeana vor primi un bilet de tren gratuit, in ziua in care implinesc 18 ani, pentru a calatori timp de o luna in 30 de tari europene. Conform Euronews, Bruxelles-ul a pus deoparte 12 milioane de euro pentru acest program, de care vor putea beneficia inclusiv tinerii romani.

Comisia urmeaza sa definitiveze si modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, in valoare de pana la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri sa isi largeasca orizonturile si sa capete o idee mai clara despre traditiile, cultura si obiceiurile altor state.

„Educatia nu este doar ceea ce invatam in sala de clasa, dar si ceea ce descoperim despre culturile si traditiile celorlalte tari”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport.

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeana, tinerii vor putea calatori timp de o luna prin Europa, iar biletul este valabil inclusiv pentru modalitati alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea calatori cu biletul Interrail gratuit chiar din aceasta vara.

Sursa: News 24 Romania.

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.