Brașov: Policlinica Spitalului Clinic de Urgență va beneficia de noi echipamente medicale în valoare de 10 milioane de lei

Policlinica Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov va beneficia de noi echipamente medicale în valoare de peste 10 milioane lei, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Contractul de finanţare a fost semnat vineri, la sediul Consiliul Judeţean Brasov, în prezenţă autorităţilor judeţene, a conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, precum şi a premierului Ludovic Orban.

Din această sumă vor fi achiziţionate 163 de echipamente şi aparatură medicală de 58 de tipuri diferite, pentru dotarea a 12 cabinete din cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, precum şi la eficientizarea sistemului de sănătate prin reducerea internărilor evitabile.

„Sumele totale pe care le va investi Consiliul Judeţean vor ajunge până la 40-50% din valoarea investiţiilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde dorim în primul rând dotarea Secţiei de cardiologie si dezvoltarea compartimentului de Cardiologie intervenţională. Desigur, vom asigura dotări moderne în toate secţiile ambulatoriului de specialitate al Spitalului. Până acum, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov am aprobat o cofinanţare de maximum 10% din valoarea proiectelor respective, dar ne-am dat seama că sumele alocate de Ministerul Sănătăţii până acum au fost mai mici decât valoarea echipamentelor respective şi atunci, pentru a nu pierde această…

Continuarea Aici

You might also like