Brazilia anunţă un prim caz de infectare, dar aşteaptă rezultatele unui al doilea test pentru o confirmare

Autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, dar au precizat că urmează să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă, informează EFE.

Un locuitor din Sao Paulo care a călătorit recent în Italia a fost supus testelor pentru noul coronavirus, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din Brazilia, iar dacă testul ulterior va confirma infectarea, atunci ar putea fi vorba despre primul caz în America de Sud, notează miercuri dpa.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia – epicentrul virusului în Europa – între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a declarat ministerul într-un comunicat.

El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.

Primele analize au fost efectuate în spitalul Albert Einstein, situat în zona sudică a oraşului Sao Paulo, unde bărbatul a şi fost internat. Aceste rezultate, considerate deocamdată ”preliminare”, au fost trimise la Institutul Adolfo Lutz, un institut de referinţă la nivel naţional, pentru a se realiza o nouă testare, înainte de a confirma oficial rezultatele.

Ministerul a subliniat că urmează recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în aşteptarea rezultatelor testelor.

Dacă se confirmă, acesta ar putea…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.