Cele mai frumoase și moderne campinguri din Europa

În fiecare an, zeci de milioane de turiști își petrec vacanțele în marile orașe europene, atrași de istoria locurilor, cultura și, nu în ultimul rând, gastronomie. Iar Europa este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță.
Dacă vrei să ai parte de o vacanță departe de aglomerația din marile centre urbane, îți recomandăm un concediu în mijlocul naturii, înconjurat de piesaje desprinse parcă din povești.

-Norvegia este o țară absolut spectaculoasă, care are de toate: centre urbane digitalizare, cultura și arta modernă, zone rurale cu piesaje pitorești, în care impactul asupra naturii este minim, parcuri și rezervații naturale care atrag turiștii aventuroși.
Dacă vrei să lași în urmă marile orașe și să cunoști partea sălbatică a Norvegiei, ai putea lua în calcul o vacanță în mijlocul naturii, în parcul național Jostedal, potrivit unei recomandari făcute de theguardian.com. Acolo este amenajat un camping care este înconjurat de ghețari, munți și cascade uriașe.

-În România nu sunt foarte multe locuri de campare, însă odată cu creșterea turismului intern a crescut și cererea pentru campinguri. Din punct de vedere al dotărilor, campingurile din România nu se ridică la nivelul celor din străinătate, însă condițiile sunt mai mult decât decente, iar vestea bună este că se fac eforturi pentru a fi modernizate.
Un camping foarte apreciat atât de turiștii români, cât și de cei străini, este cel de la Gura Portiței. Este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și limanul Golovița din Delta Dunării. Inițial sat pescăresc și cherhană, Gura Portiței este cunoscută ca fiind una dintre cele mai retrase (și încă relativ liniștite) destinații turistice de pe litoralul românesc.

– Campingul Koren, din Slovenia, este un loc magnific situat la poalele munților Alpi, în apropierea răului Șoca. Campingul oferă acces la canioane, defilee și cascade impresionante. Campingul a luat premiu pentru turism sustenabil, totul acolo funcționând astfel încât impactul asupra mediului să fie minim.
Cele mai populare activități în are liber sunt plimbările cu caiacul, drumețiile și escalada.
-Germania are campingul Bankenhof, amplasat în apropierea lacului Țitisee, este amenajat în cele mai mici detalii, astfel încât să facă șederea turiștilor cât mai plăcută. Locul dispune de spălătorii, băi special amenajate pentru copii, bucătării și grupuri sanitare cu toate dotările. Campingul este deschis tot timpul anului și oferă activități pentru toate vârstele.
Pentru copii, dar și pentru adulți, principala atracție este roller coaster-ul montan, cel mai lung din Europa.

-Deși, înconjurat de munți înalți cu vârfuri tăioase și ghețari, campingul Arolla din Elveția se află la o altitudine de 1.950 de metri, oferind acces la o mulțime de trasee montane și locuri de escaladă. Peisajul este absolut spectaculos, campingul fiind înconjurat din toate părțile de păduri de brazi și pini, iar în depărtare străjuiesc unii dintre ei mai frumoși munți din Europa.

Campingul Arolla este locul perfect pentru cei care adora să stea în natură și să își bea cafeaua de dimineață în fața cortului, cu picioarele în iarba plină de rouă și să inspire cel mai curat aer.
Chiar dacă se află în creierul munților, campingul este foarte modern și dispune chiar și de un magazin de unde turiștii se pot aproviziona cu produse locale

sursa wall-street.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.