Cum se pierd bagajele într-o călătorie cu avionul

Călătoria cu avionul este cea mai sigură și mai rapidă atunci când destinația noastră este prea departe de noi. Însă, aceasta are pe lângă avantaje și părți neplăcute, precum pierderea bagajelor. În întreaga lume 22 de milioane de bagaje se pierd anual, 5 % nemaiajungând niciodată la destinație. În România cifrele sunt mai mici decât în alte țări, însă starea de frustrare și dezamăgire pe care le trăiesc pasagerii sunt aceleași. Vom afla care este procesul prin care un bagaj ajunge la destinatar și în acest fel vom afla de ce multe dintre ele sunt pierdute.

Studiu începe în Aeroportul Henri Coandă din Capitală. De cele mai multe ori acesta este punctul de sfârșire al călătoriei și locul de unde ne vom prelua bagajele.

Pentru e început este foarte important să alegeți o valiză sau un geamantan de calitate înaltă la momentul împachetării. Indicat ar fi să o personalizați prin lipirea unei etichete cu un nr de telefon, nume și adresă. După ce ațti făcut acest pas, puteți merge liniștit către check-in. Fiți întotdeauna cu ochii pe bagajul dumneavoastră. Un bagaj nesupravegheat poate da startul unei alerte teroriste ceea ce ar bloca zborurile și ar crea panică în aeroport. Vă separați de valiză abia la check-in.

„Orice bagaj de cală este etichetat la check-in. Primeste o astfel de eticheta care contine numarul cursei, contine un cod al bagajului, daca e vorba de mai multe curse, le contine pe toate destinatiile pana la destinatia finală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă.

Bagajul pleacă apoi într-o călătorie despre care nu se mai cunosc prea multe detalii. Este verificate cu mai multe scanere și urmează pasul care decide viitorul valizei dumneavoastră, într-un carusel enorm al aeroportului, unde trec pe bandă câte 2.000 de bagaje pe oră.

„Bagajele sunt verificate automat pe mai multe niveluri de securitate. Toate cele care indeplinesc condiţiile de securitate ajung pe această bandă de unde sunt preluate, încărcate pe cărucioare şi vor pleca la avion.

Cel mai des bagajele se ratacesc atunci cand escala pe un aeroport e foarte scurta si pasagerul are timp sa prinda urmatorul avion, bagajul, nu, escala poate fi foarte scurta inca de cand se programeaza acel zbor dar poate fi foarte scurta si pentru ca celalalt avion a intarziat, al doilea pleaca la timp, bagajul nu mai are timp sa ajungă„, a declarat purtătorul de cuvânt Valentin Iordache.

După ce pasul trecerii prin sistemul foarte încurcat al benzilor transportoare din aeroport s-a terminat, bagajele ajung în sfârșit la cala avionului. Bagajele sunt așezate în funcție de destinație dar și de greutate. Dacă bagajul dumneavoastră nu a ajuns la destinație, puteți cere despăgubiri de peste 1.500 euro.

Sursa: observator.tv

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.