Top 10 – Cei mai inalti munti din lume

Muntele Annapurna – Nepal se afla  pe locul 10 dintre cele mai inalte zone muntoase din lume,avand  altitudine de 8091 de metri

Locul 9 este ocupat de Muntele Nanga Parbat – Pakistan. Are o inaltime de de 8155 m si reprezinta un risc mortal pentru alpinistii care se aventureaza pe crestele sale.

Muntele Manaslu – Nepal, pe locul 8, este situat in Mansiri Hima in Nepal, cu o altitudine de 8163 m.

Pe locul 7 este Muntele Dhaulagiri sau Muntele Alb – Nepal si este in prezent un punct de atractie pentru turisti si alpinisti.Are o inaltime de 8167 m.

Muntele Cho Oyu  sau Zeita de Topaz – Nepal / Tibet, situat pe locul 6 are inaltimea de 8201 m.

Aflat pe locul 5 Muntele Makalu – Nepal / Tibet are o altitudine de 8463 m.

Muntele Lhotse – Nepal este pe locul 4. Lhotse este denumirea oficiala, in Nepal, iar in China se numeste este Lhoze. Este situat la granita care leaga Tibetul –China- de Khumbu -Nepal. Inaltimea sa este de 8511 m.

Muntele Kangchenjunga – Nepal este pe locul 3, masoara 8586 m, iar numele sau inseamna ”Cele cinci comori ale zapezii” doarece este binecuvantat cu cele cinci comori ale lui Dumnezeu: aur, argint, pietre pretioase, grane si carti sfinte.

Muntele K2 sau Muntele Godwin Austen – Pakistan, este pe locul 2 avand inaltimea de 8611 m. Litera K desemneaza masivul Karakorum, uriasul lant muntos aflat la nord-vest de Himalaya centrala, iar cifra 2, o ordine stabilita arbitrar de primii topografi. Este un munte extrem de periculos si multi alpinisti au murit incercand sa-l cucereasca.

Muntele Everest – Nepal / Tibet , pe locul 1, este muntele cel mai inalt din lume si are 8848m. In nepaleza numele muntelui este Sagarmatha -Zeita Cerului-, iar in Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma -Mama Universului-. Numele din limba engleza, Everest, a fost dat in onoarea topografului britanic Sir George Everest.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.