Trucuri pentru o vacanta fara stres

Cu totii avem nevoie sa ne detasam de toate din cand in cand. Doar asa vom putea functiona normal. Iar calatoritul este perfect pentru a-ti pune problemele in cui. Atunci poti avea odihna binevenita si relaxarea de care nu ai parte altfel. Prietenii, familia, munca si treburile de zi cu zi iti seaca viata si iti pot consuma nervii, este clar. De aia ai nevoie de o vacanta fara stres.

Atunci cand te afli permanent cu treaba, simti ca ai nevoie de o vacanta fara stres care sa iti linisteasca nervii

Ce sa nu faci ca sa ai parte de concediul relaxant de care chiar ai nevoie:

1. Nu iti verifica mailul de la munca

Poate fi tentant sa iti verifici mailul de la serviciu, insa este mai bine sa eviti sa faci asta daca chiar vrei sa te destinzi total. Creierul tau va trece automat pe modul munca imediat ce va vedea cerintele date de un sef sau intrebarile puse de un coleg de munca.

2. Fa rezervare la cina

Ai dorit dintotdeauna sa mergi la acel restaurant Michelin fain despre care ai tot auzit atatea? De ce nu ai rezerva acum o masa pentru doi ca sa ai parte de un timp doar pentru voi, fara griji si stres inutil. Pana la urma de ce muncesti o viata intreaga? Plus ca daca vei face rezervare la cina in avans, chiar va trebui sa mergi acolo si sa te simti bine de banii aceia.

3. Zboara la o destinatie neaglomerata 

Pentru asta va trebui fie sa mergi intr-un loc nu foarte turistic, in care sa te odihnesti pur si simplu, fie sa zbori undeva frumos dar intr-un sezon in care nu prea sunt prezenti turisti. Stii ca aglomerarea si galagia iti va face imposibila odihna si voia buna. Doar vrei sa ai o vacanta fara stres.

4. Fa-ti un bagaj mic

Poate ca de obicei iti doresti sa impachetezi intregul dulap in valiza, dar de data asta multumeste-te doar cu un bagaj de mana mic. Daca zbori pe undeva iarna, oricum vei avea pe tine geaca groasa si papucii potriviti.

In bagaj mai pune doar cateva haine pentru zile reci si lenjerie de schimb. Iar lucrurile pentru baie si ingrijire de care ai nevoie oricum incap in valiza, pentru ca sunt mici.

Astfel, nu te vei aglomera. Nu iti vei face nervi cu impachetatul. Si nici nu te vei stresa cand te intorci ca ai mai multe de cand ai plecat.

5. Mergi in acea calatorie fara sa-ti faci vreo asteptare

Vei vedea ca nu vei mai fi nervos, emotionat sau dezamagit atunci cand vei ajunge acolo sau cand te vei intoarce. Deoarece nu ti-ai inchipuit dinainte cum va fi. Este important sa fii optimist, oricum, pentru a avea o vacanta fara stres.

Tine minte aceste sfaturi bune pentru calatorii fara griji si vei vedea ca vacantele tale vor fi mult mai faine.

Sursa foto: veltravel.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.