Călătoriile în interes de afaceri vor creşte cu 21% în 2021, până la 842 miliarde dolari

Datorită campaniei de vaccinare, cheltuielile mondiale pentru călătoriile în interes de afaceri vor creşte cu 21% în acest an, însă nu vor reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la mijlocul deceniului, a anunţat, marţi, asociaţia profesională Global Business Travel Association (GBTA), transmite Reuters.

Astfel, cele mai recente prognoze ale Global Business Travel Association (GBTA), indică valoarea cheltuielilor pentru călătoriile în interes de afaceri că vor urca, în acest an, până la 842 miliarde dolari, după ce anul trecut au scăzut cu 52%, la 694 miliarde de dolari din cauza pandemiei.

În comparaţie cu alte evenimente, contracţia din 2020 a fost de 10 ori mai mare decât scăderile înregistrate după atacurile din 11 septembrie 2001 sau recesiunea din 2008, subliniază GBTA. În plus, în pofida faptului că în 2021 se aşteaptă o creştere a călătoriilor în interes de afaceri, incertitudinile cu privire la progresele campaniilor de vaccinare, precum şi politicile preşedintelui SUA, Joe Biden, pot afecta revenirea călătoriilor de business.

„Continuarea vaccinărilor va fi crucială pentru revenirea globală, precum şi deciziile pe care noua administraţie Biden cu privire la comerţul mondial, graniţe şi politicile de carantină”, a declarat directorul interimar al GBTA, Dave Hilfman.

În acest sens,companiile aeriene americane, preconizează că firmele ar urma să cheltuiască mai mult pentru călătorii care nu pot fi…

Continuarea Aici

You might also like