Când „se deschide” litoralul?

Un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele.

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reiese din datele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa. Asociaţia estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români, potrivit comunicatului de presă trimis astăzi de reprezentanţii organizaţiei.

După discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor  i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii. Astfel, din datele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa (OPMCTA), peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie.

Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turişti va fi la 1 iunie, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care chiar au primit turişti în acest weekend. Aceştia au venit pentru scopuri de recreere – pescuit, kiting şi pentru activităţi sportive în aer liber. Cei mai mulţi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării.

Directorul executiv al OPMCTA, Anca Nedea,  a spus că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar şi cele…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.