Care sunt cauzele deceselor în rândul oamenilor. Specialiștii au anunțat ce ne omoară în fiecare an

Este binecunoscut că mortalitatea este mai mare decât natalitatea, astfel, zeci de milioane de oameni din întreaga lume mor în fiecare an. O cercetare proaspăt apărută ne arătă foarte limpede care sunt cele mai frecvente cauze de deces.

Există un clasament care ne arată ce anume provoacă în fiecare an moartea a 57 milioane de oameni din lumea întreagă. Acestea pornesc de la cauze teroriste, decese accidentale sau cauzate de boli incurabile până la dezastre naturale.

Acesta este clasamentul cauzelor de deces a zeci de mii de suflete anual, pe întreg globul pământesc.

  1. Aparent, prima cauză, adică motivul de moarte cel mai frecvent întâlnit sunt bolile cardio-vasculare. Numărul de oameni care mor anual datorită infarctului miocardic și a accidentului vascular cerebral trece de 17 milioane de oameni. De obicei, aceste boli se declanșează în mod special la persoanele în vârstă, studiul arătând că procentul de persoane tinere care au suferit AVC este unul mic, conform România TV.
  2. A doua cauză de deces ce provoacă moartea a circa 9 milioane de oameni din lume anual este cancerul. Cancerul care este cel mai frecvent întâlnit și provoacă cel mai rapid moartea este cel pulmonar, care are anual 1,69 milioane de victime, urmat de cel hepatic și colorectal.
  3.  Cel de-al treilea factor care a produs peste 3 milioane de decese din întreaga lume într-un singur an este boala respiratorie. După acest tip de maladie, clasamentul merge mai departe cu diabetul, care are 3 milioane de victime anual, urmat de demență, cu 2,38 milioane de oameni decedați și până la infecții ale tractului respirator cu 2,38 milioane de morți.
  4. Locul 4, și ultimul din clasamentul realizat de către specialiști este ocupat de către accidentele rutiere. Aceste accidente au circa 1,73 milioane de decese anual, în întreaga lume.

 

 

 

Sursa: evz.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.