Care sunt efectele negative ale administrării anticoncepționalelor

Dacă medicul tău ți-a prescris anticoncepționale, ei bine, trebuie să știi că și acestea, ca oricare alte pastile, au efecte adverse

Anticoncepționalele se integrează în categoria metodelor de protecție împotriva unei sarcini nedorite. De asemenea, acestea se prescriu și ca formă de tratament pentru anumite chisturi ovariene. Se administrează sub formă de pastile sau comprimate. Unele femei nu pot utiliza aceste contraceptive orale deoarece pot avea anumite afecțiuni ce conduc la efecte adverse, severe în unele cazuri.

Specialiștii spun că grața este cea mai normală reacție a organismului după administrarea pastilelor. În mod normal, aceasta trece după câteva luni de la începerea anticoncepționalelor.

1. Migrene, amețeală, sâni sensibili

Dacă prezinți aceste simptome, consultă repede medicul ginecolog pentru că este posibil să ai nevoie de alt dozaj de hormoni, sau poate chiar trebuie întrerupi pentru o perioadă de timp acest tip de contraceptiv.

2. Ficatul poate avea de suferit

Anticoncepționalele aduc un risc crescut organismului femii de a dezvolta cancer de ficat, tumori benigne sau hemangiom hepatic. De asemnea, acestea duc la creșterea concentrației de colesterol în sucul biliar și la încetinirea evacuării sucului biliar în intestin.

3. Stări diferite

Majoritatea pilulelor contraceptive aduc un dezavantaj foarte mare. Schimbă dispoziția emoțională a femeii în mod negativ. În multe dintre cazuri, unele femei pot avea depresie pe parcusul tratamentului. În cazul în care simtomele nu dispar, discută cu medicul tău pentru a-ți schimba metoda de protecție sau tratamentul.

4. Dispare libido-ul

Anticoncepționalele duc la scăderea testosteronului, hormonul implicat în menținerea libidoului. Așadar, dacă după ceva timp de la administrarea contraceptivelor orale simți că nu mai ai aceeași poftă de sex, acesta ar putea fi motivul.

5. Fumătoarele au riscuri crescute

Femeile care iau anticoncepționale și fumează în același timp, au șanse mult mai mari față de nefumătoare să aibă probleme hepatice, cardiologice, de vedere dar și să formeze cheaguri de sânge și afecțiuni ale vezicii biliare.

6. Pot aduce kilograme în plus!?

Multe studii arată că aceste pastile nu par un motiv al îngrășării femeilor. Această creștere în greutate se datorează stilului de viață inactiv și a unei alimentații necorespunzătoare. De multe ori, se poate ca administrarea contraceptivelor să coincidă cu faptul că unele femei consumă prea multe alimente care duc la kilogramele acumulate. Chiar și așa, există anumite anticoncepționale care pot aduce o creștere a poftei de mâncare.

De reținut este ca, dacă dorești să începi administrarea pilulelor contraceptive, întâi de toate să discuți cu un medic ginecolog și să îți faci niște analize corespunzătoare.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.