Care sunt finalistii la Masina Anului 2019 in Europa

Organizatorii competitiei Masina Anului 2019 in Europa au anuntat cei 7 finalisti din acest an, care vor concura pentru marele trofeu. Deloc surprinzator este faptul ca numai unul dintre aceste modele de masini nu este de la un fabricant european.

Uite care sunt cei 7 finalisti la Masina Anului 2019 in Europa, in ordine alfabetica

  1. Alpine A110
  2. Citroen C5 Aircross
  3. Ford Focus
  4. Jaguar I-Pace
  5. Kia Ceed
  6. Mercedes-Benz Clasa A
  7. Peugeot 508

De asemenea, este interesant de stiut faptul ca Grupul PSA are doua modele finaliste in competitie, si anume unul de la Citroen si unul de la Peugeot. Asta in timp ce restul competitorilor provin de la producatori diferiti. Asta inseamna ca francezii fac treaba buna.

Cei 7 nominalizati au fost alesi dintr-un total de 38 de candidati care au fost anuntati pe la inceputul anului 2018. Printre acestia se numarau si modelele Aston Martin Vantage, Audi A6, BMW Seria 3, Dacia Duster, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Lamborghini Urus, Volkswagen Touareg si Suzuki Jimny. 

Majoritatea candidatilor au fost testati inainte de Paris Motor Show 2018 luna trecuta intr-o saptamana intreaga de evenimente in nordul Danemarcei. Test drive-ul a fost organizat de catre membrii nordici ai juriului Masina Anului in Europa si au fost prezenti si jurnalisti din 18 tari diferite.

In urma acestor evaluari serioase, urmatoarea runda de voturi va decide Masina Anului 2019 in Europa. Aceasta va fi anuntata in timpul evenimentului Geneva Motor Show in luna martie a anului 2019.

Daca vrei sa cunosti cine a luat titlul pentru anul 2018, afla ca modelul Volvo XC40 a fost incoronat. Masina suedeza a lasat in urma chiar si noul Seat Ibiza si chiar modelul BMW Seria 5.

Insa, daca vrei sa mai stii cate ceva din lumea auto, afla ca unii dintre finalistii pentru Masina Anului 2019 in Europa se afla si printre concurentii pentru titlul de Masina Anului 2019 in toata lumea. Un total de 85 de jurati internationali vor testa masinile in lunile care urmeaza. Ei vor anunta marele castigator al celei de-a 15-a editii in luna aprilie in cadrul evenimentului New York Auto Show 2019.

Sursa: motor1.com

Sursa foto: autoblog.md

You might also like