Cariera sau copii? Soluția optimă pentru o femeie de 40 de ani

Sursa: Financiarul.ro.

S-au născut cei mai puțini copii din ultimii 50 de ani, iar anul trecut a fost considerat un an nimim istoric al natalității. Cuplurile amână momentul, pentru că își doresc mai întîi stabilitate financiară și profesională, dar timpul nu iartă.

Organismul îmbătrânește și astfel apar probleme de fertilitate.În România, unul din cinci cupluri nu reușește să aducă pe lume un copil, iar vârsta mai mare a femeii este unul dintre motive, arătă studiile.
Dr. Andreas Vythoulkas, medic ginecolog cu competenţă în infertilitate: Pur și simplu au pus cariera sau alte lucruri în primul rând, nu s-au gândit la copil, s-au uitat să crească din punct de vedere profesional, am auzit și să îmi trăiesc viața, de parcă dacă avem un copil nu mai trăim și la un moment dat ne gândim: am uitat ceva, adică să fac un copil și gândul vine la 36-37-38 de ani.

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, medic primar obstetrică-ginecologie: Trebuie să își redefinească opțiunile în viață, trebuie să înțeleagă cum se învârt limbile ceasului și dacă totuși nu are partener, pentru că se întâmplă, femeile își conservă ovocitele. Sigur că șansele sunt mai mici decât pe concepția naturală, dar conservarea mai multor ovocite ne asigură că la un moment dat, când va fi partenerul, chiar dacă ea va avea 40 de ani, va avea șanse să aibă copilul propriu și personal.
Dr. Andreas Vythoulkas, medic ginecolog cu…

Continuarea pe News 24

You might also like