Carnea de miel vs Carnea de ied. Ce păreri au medicii

Cum Paștele se apropie, majoritatea meselor românilor se umple cu carne de miel. Dar dacă vă numărați printre persoanele care au probleme cu colesterolul sau nu vă place gustul, specialiștii recomandă carnea de ied. Află acum dacă este cu adevărat mai sănătoasă

După cum precizează specialiștii, iedul nu ar avea la fel de mult colesterol comparativ cu mielul, ba chiar și cu puiul fără piele. De ce se întâmplă asta? Deoarece iedul nu asimilează grăsimea în mușchi, precum se întâmplă cu procul și vita, ci o asimilează în exterior, fiind foarte ușor de eliminat prin tăiere.

Până și carnea de vită conține de două ori mai multe grăsimi decât carnea de ied, iar porcul are de trei ori mai multe.

„Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, a declarat medicul nutriţionist Corina Zugravu.

Cu toate acestea, dacă ne referim la gustul cărnii de miel și de ied, părerile se împart.

„Sunt păreri subiective care ţin de gust, nu se poate spune neapărat că e mai bună carnea de ied decât cea de miel. Într-adevăr, iedul are mai puţine grăsimi de aceea carnea e mai bună. Pe de altă parte, carnea de miel este mai bogată în minerale. După fătare se păstrează infiltraţii şi lichide în organism şi carnea conţine substanţe toxice care se elimină în timp. De altfel, este şi lege care interzice sacrificarea mieilor înainte de două luni. Sunt mai multe indicii privind timpul de sacrificare, cum ar fi cicatrizarea completă a cordonului ombilical, respectiv uscarea lui, şi greutatea atinsă”,a spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Vaslui, medicul veterinar Ioan Bejan.

Specialistul veterinar a precizat că o carne de calitate poate fi cunoscută după vârsta animalului dar și după modul în care a fost hrănit.

 

Pentru a fi consumaţi de Paşte, ar trebui ca aceştia să fie fătaţi în ianuarie pentru a ajunge la greutatea optimă. Mai e un aspect, dacă puiul a trecut deja pe alimentaţie cu furaje, calitatea nu mai e la fel de bună. Se vorbeşte despre purcel de lapte, viţel de lapte, miel de lapte. Ideea e că e mai bună carnea cu cât puiul a fost ţinut mai mult lângă mamă şi a fost hrănit numai cu lapte şi concentrate”, a mai adăugat dr. Bejan.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.