Carnea de porc i-a adus moartea unui băiat de doar 18 ani, printr-o infecție la creier

Un tânăr în vârstă de doar 18 ani, a sfârșit teribil în urma unei infecții cumplite la creier. Infecția i-a fost provată de paraziți care se aflau în interiorul cărnii de porc. Din spusele medicilor care au încercat să îl salveze, larvele de tenie au ajuns până în creier unde i-a fost provocată moartea.

Cazul medical care a șocat pur și simplu medicii s-a petrecut în India, în Faridabad, un oraș din nordul țării. Copilul de 18 ani s-a plâns timp de o săptâmană de dureri cuplime în partea dreaptă a capului, moment în care a apelat la doctorii din orașul său natal.

În momentul în care a ajuns pe mâna medicilor care au început să îl consulte, băiatul era confuz. Avea o umflătură la ochiul drept și se plângea de o durere la testiculul tot din partea dreaptă.

În acel moment medicii au hotărât că trebuie să facă adolescentului o investigație RMN. Atunci au aflat că băiatul prezenta puncte albe în tot creierul. Fiecare punct era de fapt un chist pe care larvele de tip Taenia Solium le-au făcut. Aceasta este o specie de tenie care se află ca parazit în interiorul procului, conform Sky News.

Aceleași chisturi au fost găsite în interiorul ochiului dar și la nivelul testiculelor. Medicii au pus diagnosticul de neurocisticercoză, o boală gravă a sistemului nervos, care este provocată de către paraziți.

Băiatului din India i s-a prescris tratament și antibiotice însă după doar 2 săptămâni acesta nu a reușit să învingă parazitul care îi invadase corpul și din nefericire a murit. Cazul adolescentului a fost făcut cunoscut într-un articol dintr-o publicație medicală din Marea Britanie.

Sursa: observator.tv

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.