Cocktailuri pe care le poţi face acasă

Masa de Crăciun se completează perfect cu un cocktail deosebit, iar dacă vrei să te răsfeţi cu ceva bun după mesele îmbelşugate iată câteva dintre cele mai simple cocktailuri care pot fi pregătite acasă.

  1. Cocktail cu merişoare

Dulce-acrişor se dovedeşte a fi una din cele mai potrivite băuturi după meşele îmbelşugate. Chiar dacă nu face parte din categoria băuturilor sănătoase, un moment de răsfăţ nu strică nimănui. Pentru a prepara acest cocktail trebuie amestecat sucul de merişoare cu sirop de cuişoare, merişoare congelate, zeamă de lămâie, lichior de portocale, apă minerală şi tequila. Se ornează cu felii de lime, gheaţă şi merişoare congelate.

  1. Cocktail cu caramel

O băutură foarte simplă, dar extrem de gustoasă şi de efect, pentru serile în care sărbătoreşti alături de cei dragi. Se amestecă în shaker părţi egale de whisky şi amaretto alături de o cantitate triplă de amestec din lapte cu frisca lichidă şi cuburi de gheaţă. Se ornează cu o lingură de sos de caramel, rozmarin şi puţină sare de mare.

  1. Cocktail cu lichior de ouă

Un cocktail cu lichior de ouă şi condimente puternice este perfect pentru o seară de Crăciun. Pentru a prepara acest cocktail se adăugă următoarele: o linguriţă de scorţişoară, o ceasca de lichior de ouă, ghimbir pudră, o ceaşcă de votcă, o ceaşcă de lichior Kahlua, 2 linguri cu sirop de melasă şi cuburi de gheaţă.

Nimic mai simplu de preparat, de altfel, cocktailurile nu sunt doar cele mai gustoase băuturi, sunt deopotrivă şi cele mai elegante şi potrivite pentru orice eveniment.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.