Cum să ne alegem instrumentele potrivite pentru a găti corect

Bucătăria este un domeniu în care nu doar ingredientele folosite la o rețetă contează. Pentru a găti eficient avem nevoie de ustensilele potrivite pe care trebuie să le adaptăm la noile tehnologii dacă ne dorim să gătim rapid și fără probleme. Acum este momentul să aflăm ce tigăi, oale sau cratițe să ne alegem din marea diversitate de instrumente de gătit.

După material: Un element important este materialul din care este fabricată o cratiță. Spre exemplu, cuprul este un conductor de termic mult mai bun decât oțelul inoxidabil și de asemenea reacționează mult mai bine în cazul schimbării de temperatură. Cu cât materialul este conductor mai mare de căldură, cu atât mâncarea va fi gătită mai rapid și mai eficient. Un alt material potrivit este aluminiul. Acesta este potrivit dacă gătești la temperaturi foarte mari și este ușor de manevrat datorită greutății scăzute.

După diametru și durabilitate: Cele mai potrivite tigăi în cazul în care gătești în cantități reduse sunt cele de dimensiuni mai mici fiindcă sunt mai ușor de manevrat și nu consumă multă energie pentru gătit. Un alt aspect este durabilitatea unui material. Oțelul inoxidabil este unul dintre materialele ce rezistă foarte bine.

 După reactivitate și sursele de căldură: Anumite materiale au o anumită reacție în contact cu diverse alimente. Un bun exemplu este reacția aluminiului cu alimentele sau mâncărurile acide. Este posibil ca aceste alimente precum roșiile să absoarbă particulele din aluminiu. Pentru a nu înâmpina astfel de reacții, aluminiul trebuie să fie anodizat. Cât despre sursele de căldură, da este adevărat că nu toate ustensilele pot fi folosite pe toate sursele de căldură. Trebuie să ai grijă modelele de cratițe să se potrivească și surselor pe bază de inducție sau vitroceramice, deoarece acestea două au cerințe speciale.

După menținere și preț: Cuprul și fonta sunt unele dintre materialele greu de curățat și întreținut. Pentru a nu pierde timp la curățarea cratițelor sau tigăilor, poți opta pentru instrumente din oțel inoxidabil, care este mult mai ușor de întreținut. Cât despre preț, cel mai indicat este să achiziționați un produs de calitate înaltă după ce v-ați format un buget.

În concluzie, alegeți ce material vă este necesar și potrivit, în funcție de modul de utilizare. Dacă nu vă puteți decide, alegeți produse realizare din straturi de diferite materiale. Citiți instrucțiunile de utilizare ale produselor și evitați zgârierea acestora prin așezarea unor prosoape de hârtie peste ele.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.