Cât de important este să consumăm sparanghel? Are efecte benefice asupra organismului dar și afrodisiace

Sparanghelul este foarte cunoscut ca fiind un super aliment. Această legumă aduce foarte multe benificii pentru sănătate și nu numai, celor ce îl consumă. Sparanghelul este un afroidisiac puternic, ceea ce înseamnă că consumatorii își pot îmbunătăți viața sexuală.

Această legumă intră în categoria super alimentelor deoarece este foarte bogat în vitamine și minerale precum vitamine A, C, E, K și B6, dar se asemenea conține și acid folic, fier, cupru, calciu, proteine și fibre. Este denumit cel mai bun prieten al organismului datorită acestui conținut mare de nutrienți.

Sparanghelul conține de asemenea fibre solubile, care sunt esențiale în procesul de slăbire, dar și o cantitate mică de calorii și grăsimi. Acesta se digeră foarte repede dar totuși oferă o senzație de sațietate.

Această legumă minune conține antioxidanți din abundență ceea ce ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. Este foarte important ca sparanghelul să nu fie prea gătit sau gătit la temperaturi prea mari deoarece își poate pierde toate aceste proprietăți extraordinare.

Pe lângă toate aceste beneficii pe care sparanghelul le aduce asupra sănătății noastre, este și un afroidisiac puternic, datorită cantității mari de vitamina B6 și acid folic. Mai mult, vitamina E are rolul de a stimula hormonii sexuali, adică estrogenul în cazul femeilor și testosteronul în cazul bărbaților. În plus, conținutul ridicat de acid folic le ajută pe femeile care își doresc să rămână însărcinate, deoarece sparanghelul conține 22% din necesarul zilnic recomandat.

O singură porție de sparanghel aduce aproximativ 288 miligrame de potasiu, cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre ce ajută digestia, doar 40 de calorii, 0 colestelor sau grăsimi. Ei bine, poate fi inclus și este recomandat în orice dietă pentru slăbit.

În urma consumului de sparanghel pielea rămâne tânără și fermă datorită glutationului, un aminoacid ce are proprietăți antioxidante puternice care protejează celulele umane de radicalii liberi și toxici.

Puteți găti sparanghel în cel mai simplu mod. Se potrivește cu mai multe feluri de carne, pește sau paste.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like