Câte nașteri prin cezariană poate avea o femeie

Din ce în ce mai multe femei aleg să aducă pe lume o nouă viață prin operația de cezariană. Însă câte femei știu când este recomandată o operație de cezariană și de câte ori poate face o femeie o astfel de naștere?

România se află pe locul trei în Europa la numărul de cezariene, având un procent de 36,9% din numărul total de nașteri, conform raportului “Health and care of pregnant women and babies in Europe”.

În unele cazuri, cezariana este o procedură ceva mai sigură atât pentru mamă cât și pentru copil, comparativ cu nașterea naturală.

Medicul poate să recomande nașterea prin cezariană în următoarele cazuri:

-Travaliul nu mai prezintă progres. Este una dintre cele mai întâlnite indicații pentru cezariană.

-Copilul nu beneficiază de suficient oxigen. Operația poate fi cea mai bună soluție dacă medicul tău este îngrijorat de cantitatea de oxigen pe care o primește copilul sau dacă au apărut schimbări ale bătăilor cordului bebelușului.

-Copilul are o poziție anormale

-Dacă ai sarcină gemelară sau multiplă

-Dacă există probleme cu placenta sau a cordonului ombilical

-Dacă prezinți probleme de sănătate

-Dacă bebelușul are probleme de sănătate. În unele cazuri, operația de cezariană este mai sigură atunci când copilul are o malformație congenitală.

-Dacă nașterea anterioară a fost tot prin cezariană. În funcție de tipul inciziei uterine dar și de alți factori, este adesea posibil să se încerce și o naștere vaginală după cezariană. Cu toate acestea, în anumite cazuri se poate ca medicul să îți recomande nașterea tot prin cezariană.

Sunt totuși și anumite părți negative în ceea ce privește operația de cezariană. Pentru că este o intervenție chirurgicală, este posibil să sângerezi foarte mult. Secreția laptelui poate întârzia, iar perioada de recuperare poate crește din ce în ce mai mult.

Câte operații de cezariană poate face o femeie

Trebuie să cunoașteți că, din momentul în care ați născut prin cezariană, devine mult mai riscant să nașteți natural ulterior.

Chiar dacă nu există un număr exact de nașteri prin cezariană având în vedere că organismul femii poate să le gestioneze, riscul începe să crească extrem de mult după primele trei operații.

„În mod normal, una sau două operaţii de cezariană nu prezintă niciun risc semnificativ pentru mamă sau pentru copil. Dar odată ce femeile încep să aibă trei sau mai multe cezariene, apare un risc semnificativ pentru complicaţii”, a declarat dr. Marra Francis pentru parents.com

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.