Cauze mai puţin cunoscute ale infarctului

Sursa: Financiarul.ro.

Atac de cord fac nu doar vârstnicii, obezii ori cei care mănâncă gras, ci şi persoanele care au infecţii aparent banale ori care iau anumite suplimente alimentare.

Pentru a preveni un infarct, este mai important să ai un nivel crescut al colesterolului „bun” (HDL) decât un nivel scăzut al celui „rău” (LDL), susţin cercetătorii Universităţii Indiana din Statele Unite ale Americii.

Colesterolul „bun” menţine vasele de sânge suple, prevenind formarea plăcilor de aterom care se află la originea celor mai multe probleme cardiovasculare.
„Să ai un nivel crescut al colesterolului total nu este un lucru neapărat rău, ba chiar poate fi un lucru bun când componenta HDL este mare. De partea cealaltă, să ai un nivel scăzut al colesterolului total nu este neapărat în regulă, pentru că poate ascunde un nivel al colesterolului bun sub limitele recomandate”, explică autorul studiului, medicul William Tierney.

El este de părere că potocoalele terapeutice ar trebui să ia în calcul şi creşterea valorilor HDL, nu doar scăderea LDL în scopul prevenirii infarctului.

Infecţiile, un alt risc

Ai fi surprins poate să afli că arterele se pot îngusta chiar dacă nu ai probleme cu nivelul colesterolului. Acest fenomen, numit ateroscleroză, poate fi declanşat sau, cel puţin, agravat şi de infecţii, mai ales de cele cu virusuri.

Nu s-au identificat deocamdată foarte clar mecanismele prin care ele influenţează sănătatea…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.