Cauze și remedii pentru părul gras

Este una dintre problemele pe care foarte multe femei o au, fiind mai întâlnită la femei decât la bărbați. Este un lucru inestetic și de foarte multe ori frustrant, în special pe timp de vară. Este momentul ideal pentru a afla câteva moduri prin care poți preveni apariția părului gras, dar și cauzele apariției acestuia.

Care este cauza părului gras

Acest fenomen se întâmplă în urma unui dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum. Sebumul este substanța uleioasă care are rol de lubrifiere și protejare al scalpului împotriva poluării. În momentul în care sebumul este în exces, părul începe să se murdărească mai repede, lucios și nu mai are volum. Părul gras poate fi de asemenea și o problemă genetică.

Posibile cauze ale apariției părului gras

– cauze genetice

– factori de stres

– anxietate

– alimentație bazată pe grăsimi

– produse cosmetice neadecvate tipului de păr

Care sunt produsele ideale pentur părul gras

În primul rând, alege un șampon translucid și nu cremos.

Cel puțin o dată pe săptămână fă-ți o mască cu argilă pe care o vei găsi în farmacie

Spală-ți părul pe timp de zi, deoarece glandele sebacee nu funcționează bine pe timp de noapte

Încearcă să folosești mai puțin produs la fiecare spălare

Folosește pieptănul în locul periei de păr

Remedii pentru părul gras

În primul rând, trebuie să alegi un șampon potrivit tipului tău de păr. pH-ul trebuie să fie unul netru, iar textura trebuie să fie una delicată. Diluează bine produsul și încearcă să folosești cât mai puțin șampon. Spală-te repede și ai grijă să nu îți lași șamponul prea mult pe scalp. Ține minte că șamponul de bebeluși îți va înrăutăți situația, deci nu alege un astfel de șampon

Limpezește-ți foarte bine părul de fiecare dată. Petrece câteva minute bune pentru a limpezi părul și nu uita să folosești la final apa rece

Balsamul va trebui să îl aplici doar la vârfuri pentru că acest produs ți poate îngreuna firul de păr și nu va face altceva decât să activeze mai repede procesul de îngrășare al părului.

Utiliează șamponul uscat. Te va ajuta să scapi de sebum și să ai un aspect fresh

Controlează-ți mișcările de pieptănare. Trebuie să perii bine părul pentru ca sebumul să nu rămână doar la rădăcină, dar ai grijă să nu te pieptăni nici în exces.

Dacă preferi să te usuci cu foehnul, ai grijă să nu folosești o temperatură prea mare, să nu îl ții prea aproape de scalp și mai ales, să nu menții foehnul pe o porțiune de păr mai mult de 15 secunde.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.