Cazurile de coronavirus din Europa de Est depășesc 10 milioane

Numărul de cazuri de COVID-19 în Europa de Est a depășit 10 milioane vineri, potrivit  Reuters, deoarece țările din regiune își propun să mărească achizițiile de vaccinuri de la mai mulți furnizori pentru a accelera programele de vaccinare.

Țările din estul Europei au raportat peste 10,02 milioane de cazuri și 214 691 de decese de când a început pandemia. Cu toate acestea, media zilnică a cazurilor noi în regiune a scăzut cu aproximativ 31% în ultimele 30 de zile, comparativ cu ultimele 30 de zile, potrivit unei analize Reuters.

Rusia are cele mai multe cazuri în regiune și a devenit prima țară europeană care a depășit luni 4 milioane. Țara a raportat, de asemenea, cele mai multe decese în Europa de Est, la aproximativ 79.194, potrivit unui bilanț al Reuters.

În Europa de Est, șapte națiuni, inclusiv Rusia, Polonia, Republica Cehă, România, Ungaria, Slovacia și Bulgaria au administrat aproximativ 4,5 milioane de doze de vaccin COVID-19, potrivit datelor de la ministerele lor de sănătate.

Rusia a administrat până acum cel puțin un milion de doze de vaccinuri COVID-19. Presupunând că fiecare persoană are nevoie de două doze, este suficient pentru a fi vaccinată aproximativ 0,3% din populația țării, potrivit unei analize Reuters.

Într-o pandemie care a ucis peste 750.000 de oameni doar în Europa, întârzierea livrărilor anunțate de producătorii de vaccinuri AstraZeneca PLC și Pfizer Inc a pus în pericol obiectivul…

Continuarea Aici

You might also like