Ce alternative de lapte sa incerci in post

In ziua de azi, orice poate fi transformat in lapte. Dar doar putine dintre aceste alternative de lapte sunt suficient de bune pentru a fi turnate in pahare si baute. Sectia de lactate de la supermarket este cu siguranta compexa si ai de unde alege atat de multe produse cu care sa-ti mananci cerealele sau sa faci ceva bun.

Exista lapte de migdale, lapte de cocos, lapte de soia, lapte de orez si multe alte sortimente, provenite din cereale, nuci si seminte. Insa, pentru a face lucrurile si mai complicate, exista o noua categorie de alternative de lapte pe piata din prezent.

De ce exista atat de multe variante? Poti pune asta pe seama cresterii fenomenului de alimentatie vegana, preocuparile mai mari pentru sustenabilitate si dorinta de a incerca optiuni care sa nu aiba lactoza si colesterol.

Uite ce alternative de lapte ai la indemana in ziua de azi in magazine

1. Lapte de ovaz

Chiar daca poate credeai ca laptele de migdale este primul pe lista alternativelor, de fapt in top se afla laptele de ovaz. Poate ca popularitatea mare a acestuia se datoreaza faptului ca este usor mai dulce si are o textura cremoasa. Insa, exista o problema. Aceasta bautura are mai multi carbohidrati decat bautura din migdale. Cam de 6 ori mai multi.

2. Lapte din alune

Pe asta nu ai mai auzit-o, nu? Laptele din alune are proprietati similare cu celelelate tipuri de bauturi, precum cele din migdale sau caju. Bea un pahar din acest lapte si vei consuma astfel grasimi polinesaturate sanatoase si cateva fibre bune. Insa, de asemenea, vei avea de castigat si cateva grame de proteine, comparativ cu laptele de vaca.

3. Lapte din mazare

Laptele acesta se mandreste cu proteine bune, cam cate 8 grame per pahar. Si pe langa continutul bogat in fier si calciu, bautura din mazare are si o cantitate deloc neglijabila de vitamina A. Aceasta este grozava pentru vedere, piele si sanatatea unghiilor. Ce gust are? Nu prea are gust, dar are proteine. Mai bine asa!

Tu ce alternative de lapte ai incercat pana acum?

Sursa foto: gustarte.ro

You might also like