Ce dietă trebuie să adopte grupele sanguine

Grupele sanguine nu sunt responsabile doar pentru realizarea transfuziilor și determinarea unei afecțiuni sau boli. Acestea sunt complexe și necesită o anumită alimentație, în funcție de tipul ei. Medicii nutriționiști sunt de părere că indiferent de ce grupă sanguină avem, nu trebuiem să ignorăm nici o grupă de alimente. În plus, este întotdeauna recomandat să consumăm tot ceea ce ne face plăcere. Dar este important să ținem seama de câteva sugestii în ceea ce privește alimentația, conform fiecărei grupe sanguine.

Spre exemplu unele persoane spun că grupa A2 ar trebui să consume cât mai multe fructe și legume și să nu exagereze cu carnea.

Nutriționiștii sunt de părere că acest pont este pe jumătate adevărat. Adică aceste persoane ar trebui să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată ce se bazează pe proteine vegetale și animale, grăsimi, carbohidrați, glucide, dar întotdeauna să opteze pentru fructe și legume. Acest lucru este indicat deoarece fructele și legumele le oferă celor din grupa sanguină A2 vitaminele și mineralele necesare organismului.

Grupa 01- Dietă pe bază de proteine

Persoanele din grupa sanguină 01 ar trebui să adopte o alimentație bazată în mare parte pe proteine de origine animală, adică carnea. Aceștia trebuie să consume carne și pește pentru energia optimă, însă trebuie să se ferească de carbohidrați pentru că digestia lor devine îngreunată. La fel putem spune și despre lactatele și cerealele de care aceștia ar trebui să se ferească.

Grupa A2- Dietă pe bază de vegetale

Așa cum am menționat, această grupă ar trebui să se încadreze persoanelor vegetariene, după cum spun specialiștii. Adică pentru persoanele din grupa sanguină A2, o dietă pe bază de fructe și legume le-ar aduce foarte multe beneficii. În plus, organismul acestora are potențial mai mare de a asimila nutrienții din legume, nuci, fructe, semințe și cereale. În schimb, trebuie să se ferească de produsele lactate și de carnea în exces, deoarece nu le facilitează digestia.

Grupa B3- Dietă mai flexibilă

Dacă te numeri printre persoanele ce au grupa sanguină B3, este bine, pentru că sistemul imunitar și digestia țin cu tine. Poți consuma în general orice, dar ferește-te de alune și nuci și mai ales de alimentele procesate. Încearcă să consumi o carne cât mai slabă, ouă și proteine de calitate înaltă.

Grupa AB4- Dieta pe bază de lactate

Persoanele din grupa AB4 sunt cei mai norocoși privind consumul de lactate. Pentru aceștia este recomandată o dietă cât mai vegetariană la care se pot adăuga produse lactate degresate sau nu, carne albă și roșie. Pentru aceștia este recomandat și consumul de brânză tofu sau fructe de mare.

Deținătorii de AB4 au un risc mai mare de aciditate gastrică ceea ce înseamnă că nu trebuie să folosească alimente alcaline și mai ales să reducă cât mai mult cafeina, alcoolul, alimentele afumate și sarea.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like