Ce efecte negative are cafeaua asupra organismului

În cadrul unei emisiuni televizate, medicul nutriționist Virgil Stroescu a discutat despre efectele pe care cafeaua le poate aduce organismului și despre eventualele pericole la care ne putem expune prin consumul acesteia.

Se pare că o cantitate foarte mare de cafea poate duce la o posibilă apariție a cancerului de ficat, potrivit nutriționistului. De asemenea, acesta mai precizează faptul că femeilor gravide le-ar fi recomandat să renunțe la consumul de cafea pe întreaga perioadă a sarcinii, deoarece efectele acesteia pot deveni groaznice.

”Cea mai prestigioasă revistă medicală americană a publicat un articol, în 2015, după studii îndelungate în care se spune următorul lucru: cafeaua în cantitate mare favorizează cancerul de ficat. 

Prin prăjire, boabele dezvoltă 19 substanţe procancerigene. În momentul în care ajung în celule provoacă mutaţii genetice. În cazul gravidelor, cafeaua e şi mai nocivă. Dacă o femeie însărcinată stă la soare şi bea cafea, cofeina poate produce malformaţii fătului”, a declarat doctorul nutriționist renumit.

Medicul Stroescu a precizat și faptul că prin procedeul de prăjire al cafelei la temperaturi foarte mari, aceasta poate să își piardă toate acele proprietăți antioxidante. Ideal ar fi să încercăm să înlocuim cafeaua cu ceaiurile, după spusele specialistului.

Medicul nutriționist Virgil Stroescu are un istoric în carieră în medicina veterinară și a fost de asemenea și cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă. Acesta are un doctorat în modificări endocrinologice și metabolice.

Medicul Virgil Stroescu a fost doctorul nutriționist al multor persoane din cadrul Lotului Olimpic Român, fiind supranumit și „apostolul alimentaţiei sănătoase”. Acestuia i-a fost confirmată reputația de nutriționist prin colaborarea sa cu diferiți sportivi români de performanță.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.