Ce este atacul de panică ?

Atacurile de panică presupun episoade mici de anxietate foarte intensă. Aceste episoade apar repede și dispar la fel de repede. Durează în medie câteva minute, iar noi nu putem să prezicem apariția acestora. Tratamentul pentru atacurile de panică constă în terapie, medicamente sau chiar combinația între cele două.

Pot să apară în orice tulburare anxioaxă, mai ales în situațiile legate de caracteristicile principale ale tulburării. De exemplu, o persoană căreia îi este foarte frică de șerpi poate face un atac de panică atunci când vede un șarpe în față.

Persoanele care fac atacuri de panică se îngrijorează adesea ca nu cumva să nu aibă o boală de inimă, plămâni sau chiar cerebrală. De multe ori, aceste persoane se duc la medicul de familie sau direct la spital, pentru ajutor. Din păcate însă, aici accentul este pus pe cum se manifestă această afecțiune din punct de vedere fizic și de multe ori nu se stabilește un diagnostic corect. Există multe persoane care prin intermediul acestor perioade de panică, prezintă simptome de depresie majoră.

Ce să faci atunci când ai un atac de panică

Înainte, în timpul dar și după un atac de panică, o persoană poate să încerce diverse metode pentru a se liniști. Printre acestea se află și:

-Concentrarea pe repiraţie – respiraţie lentă şi profundă
-Concetrarea pe relaxarea mușchilor maxilarului și a umerilor
-Concentrarea privirii asupra unui obiect anume din apropiere
-Gândirea strict pozitivă
-Înlăturarea situației care provoacă starea de anxietate
-Discuția cu o persoană apropiată
-Înghițituri mici de apă
-Meditația
-Exerciții fizice ușoare, precum o plimbare sau o întindere a mușchilor

Cum se tratează atacurile de panică

Atacurile de panică se tratează în mod normal prin medicație, psihoterapie sau combinația celor două. Există însă și alte tratamente, de tip naturist, precum infuzii cu diverse plante ce conferă un efect sedativ sau calmant pentru această problemă.

Pentru a preveni aceste stări intense de anxietate, trebuie să se realizeze un plan de tratament cu un medic și continuarea acestuia. Terapia și medicamentele sunt metode foarte bune pentru a ajuta la prevenția atacurilor viitoare, dar și pentru a face simptomele mai ușor de controlat.

sursa glow.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.