Ce poți face pentru a menține temperatura din casă. Trucuri pentru a aduce un plus de căldură în casă

Temperaturile scăzute din casa noatră ce vin odată cu instalarea iernii sau a frigului propriu zis ne fac să ne schimbăm cearșafurile cu păturile groase și pufoase. Frigul ne dă mereu bătăi de cap așa că este bine să te informezi și să te asiguri din timp că ai un cămin călduros și confortabil în sezonul rece. Privește câteva trucuri ce te vor ajuta să îți păstrezi căldura în casă fără costuri suplimentare.

  1. Utilizează draperiile

Poate pare uimitor însă draperiile joacă un rol important în casa ta când vine vorba despre menținerea căldurii. Ele acționează ca un strat izolator termic pentru cameră.  Acestea te ajută să ai și un somn odihnitor dar să și păstrezi temperatura din cameră ridicată. Pe timpul zilei lasă-le trase pentru a lăsa soarele să intre în casă, iar după apus, trage-le pentru a menține căldura.

2. Ține cont de folosirea covoarelor

Acestea, ca și în cazul draperiilor acționează ca un strat termic foarte eficient. Alege câteva covoare de calitate dar și practice, și poziționează-le prin casă pentru a aduce câteva grade în plus în locuința ta.

3. Fă o reorganizare a mobilei

Dacă obiectele de mobilier de dimensiuni mai mari blochează caloriferul, atunci aceasta poate fi o cauză pentru care temperatura camerei este mai scăzută decât în mod normal. Dacă te afli în această situație, atunci, poate ar fi cazul să găsești acestor obiecte un alt loc, și să rearanjezi decorul camerei.

4. Fii atent cu încălzirea

Este recomandat ca boilerul să fie programat cu ajutorul unui timer special, cu aproximativ 30 de minute înainte să te trezești, în fiecare zi. În acest fel vei putea avea apă caldă în fiecare dimineață, iar facturile tale nu vor crește datorită temperaturii normale pe toată durata nopții. Acest lucru este recomandat de către specialiștii americani de la Centre for Sustainable Energy. Un alt lucru de ținut minte este să oprești mereu căldura atunci când pleci de acasă.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.