Ce se intampla in corpul tau daca bei apa cu stafide dimineata

Stafidele sunt un superaliment datorita vitaminelor, fibrelor si mineralelor pe care le contin din abundenta. Tocmai de aceea, atat doctorii, cat si nutritionistii recomanda stafidele in orice dieta.

S-a descoperit ca beneficiile acestor minunate alimente sunt chiar mai puternice daca le lasam peste noapte in apa si abia apoi le consumam. Apa dizolva toate mineralele care se gasesc in coaja unei stafide si de aceea sunt chiar mai sanatoase daca la mancam dimineata.

Iata toatele beneficiile pe care le ofera apa cu stafide si ce efecte are asupra organelor interne daca este consumata pe stomacul gol dimineata.

Practicantii Ayurveda folosesc de multa vreme apa cu stafide pentru detoxifierea ficatului si a intestinelor. Proprietatile de detoxifiere sunt determinate de cantitatea importanta de antioxidanti si fibre pe care stafidele le contin. Antioxidantii ajuta ficatul sa functioneze mai bine si sa-si exercite mai usor functia de detoxifiere, in vreme ce fibrele accelereaza tranzitul intestinal, astfel ca ajuta la curatarea colonului si a intestinelor. Iar atunci cand bei apa pe stomacul gol, procesul de detoxifiere se intensifica, insa nu uita sa mananci si stafidele din apa.

Oamenii de stiinta si expertii in sport considera apa cu stafide un substituent excelent pentru batoanele energetice. Apa cu stafide este bogata in fibre si micronutrienti si nu contine adaos de zahar, arome artificiale precum batoanele. Asadar, bea imediat ce te-ai dat jos din pat apa cu stafide si vei avea energie pentru ziua ce sta sa inceapa. Ori o poti consuma inainte de un antrenament fizic intens.

Apa cu stafide este bogata in fibre, potasiu, fitonutrienti si antioxidanti. Tocmai de aceea, persoanele care o consuma regulat au tensiunea sistoloca si diastolica mai scazuta comparativ cu cei care nu au in alimentatie stafidele. In plus, apa cu stafide scade densitatea colesterolului oxidat ceea ce reduce riscul de boli cardiovasculare.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.