Ce spun medicii despre consumul de carne referitor la îmbolnăvirile de cancer

Boala acestui secol, numită cancer, a crescut foarte mult numărul deceselor anuale, la nivelul întregii lumi. În România, cea mai gravă problemă este depistarea în stadiu aproape terminal a maladiei, când tratamentele deja sunt degeaba, iar pacienții ajung direct la chimioterapie și citostatice.

Chi că vorbim de cancer de sân, de prostată, pulmonar sau de piele, boala are o strânsă legătură cu stilul nostru de viață, după spusele medicilor. Un oncolog turc este de părere că s-au creat foarte multe mituri legate de această maladie a secolului XXI, printre care faptul că a renunta la carne ne-ar putea feri de apariția cancerului.

“Cancerul este o boală destul de imprevizibilă. Ceea ce ştim cu siguranţă este că un diagnostic timpuriu creşte şansa la viaţă: în cazul tumorilor la sân, de exemplu, avem o rată de supravieţuire de 90% dacă le depistăm devreme, în cazul cancerului de prostată, peste 99%, iar în cancerul de plămân, 70%”, afirmă medicul oncolog turc Ozlem Er, potrivit doctorulzilei.ro

Specialiștii aduc în discuție stilul de viață nesănătos

Alcoolul, fumatul, alimentația și viața sedentară sunt probleme din ce în ce mai întâlnite la oamenii de toate vârstele. Conform medicilor, cancerul poate fi provocat și de anumite excese.

“Genele sunt responsabile pentru 50% dintre diagnostice, în timp ce factorii de mediu sunt vinovaţi pentru cealaltă jumătate. Aşa că un stil de viaţă sănătos scade…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.