Ce spune scrisul despre noi?

Să scriem învățăm încă din copilărie, dar scrisul poate fi important și pentru a descoperi felul de a fi al unei persoane, iar conform psihologilor putem identifica posibile probleme de sănătate, precum schizofrenia, tensiunea arterială ridicată și în primul rând temperamentul.

Ce trebuie să urmărim?

Forma și spațiul. Din punct de vedere psihologic, forma scrisului prezintă caracteristici ale deprinderilor, memoriei, dar si aspirați, ideal, gust și originalitate.Literele ascuțite indică faptul că ai de-a face cu o persoană intuitivă, care nu suportă criticile. Persoanele afectuoase și cu o fire mai liniștită au tendința să rotunjească literele.

Dimensiunea scrisului arată aspecte ale afirmării de sine. Aceasta este concretizată mai ales in amplitudinea scrisului care dimensionzaza individualitatea. Dimensiunea pune in evidenta si expansivitatea persoanei. Scrisul supradimensionat reprezintă vitalitate, orgoliu, spirit euforic și entuziasm în timp ce scrisul ce se subdimensioneaza treptat, ferm, pune în evidență finețe de spirit, simț critic și introspecție.

Direcția în care se înclină cuvintele trădează și ea trăsăturile de caracter. Se spune că oamenii romantici, sensibili și sentimentali au scrisul orientat spre dreapta. Totodată o caligrafie orientată spre stânga pune în evidență o personalitate introvertită și cei ce scriu cuvinte drept au un caracter puternic cu abilități de concentrare mari.

Continuitatea scrisului evidentiază coeziunea în acțiuni, deprinderi, sentimente, cât și modul de a reacționa. Astfel, scrisul egal, normal, indica sănăate, echilibru, dar și o activitate cu o doză de rutină. Scrisul cu litere marcate cu spații intre ele in corpul cuvintelor exprima satisfacție, plăcere de a trăi, gust pentru confort, însă marchează disfunctionalități de diferite feluri in contactele sociale, cum ar fi disconfortul social.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.