Ce stim despre hepatita?

Desi omenirea a facut foarte multe progrese in domeniul medical si stiintific, inca mai exista boli si virusuri care ne pot pune sanatatea in pericol. Hepatita este una dintre afectiunile ce pot fi dezvoltate si care, in mare parte, este cauza unei igiene precare.

Hepatita reprezinta inflamarea ficatului. Ea poate fi acuta sau cronica. Aceasta inflamare a ficatului antreneaza distrugerea, in proportie mai mare sau mai mica, a hepatocitelor, principalele celule hepatice. Daca inflamarea este recenta , se vorbeste despre o afectiune acuta. Aceasta se manifesta prin anumite simptome care se pot intinde pe durata a cateva saptamani:

-ingalbenirea pielii si a ochilor (icter),

-urina de culoare inchisa,

-oboseala accentuata,

-greturi,

-varsaturi,

-dureri abdominale, etc.

Hepatita reprezinta procesul de inflamare a ficatului insotit sau nu de aparitia unor leziuni permanente ale tesutului hepatic. Boala poate fi acuta, cand dispare intr-un interval de pana la 6 luni, sau cronica, atunci cand necesita tratament si dupa aceasta perioada. In functie de tipul virusului care a provocat infectia, hepatita se poate vindeca in mod spontan, dispare in cateva luni ca urmare a tratamentului sau poate evolua spre ciroza si cancer hepatic. In cazul hepatitei virale, 3 tipuri sunt mai frecvente: hepatita virala A, hepatita virala B si hepatita virala C. Mai rar, pot sa apara si formele de hepatita virala D (Delta), hepatita virala E si hepatita virala G.

Primele semnale care ar trebui sa…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.