Ce trebuie să evităm atunci când vrem să facem impresie bună

Poate părea că carisma este înăscută iar dacă nu o ai, ei bine trebuie să te obișnuiești cu gândul că nu vei face niciodată o primă bună impresie. Însă este total greșit. Această abilitate se poate dezvoltă cu ajutorul câtorva exerciții. Este foarte important să știi să eviți anumite greșeli care te pot pune într-o lumină proastă la primele întâlniri și de altfel, îți vor face să îți scadă și ție încrederea de sine.

Nu oricui îi este ușor să se prezinte sau să se bage în seamă cu persoanele necunoscute, însă dacă te afli în necesitate, de ce să nu faci o impresie bună, luând ca atare ocazia. Cel mai bine pentru început este să saluți pe toată lumea și să faci contact vizual. Este foarte important să te uiți în ochii persoanei și să nu te uiți în altă direcție atunci când vrei să porți o conversație cu cineva. Probabil cealaltă persoană va înțelege că nu ești interesat de ea sau că pur și simplu nu ești sociabil/ă.

Prima greșeală pe care obișnuim să o facem atunci când cunoaștem pe cineva este să îi uităm numele. Emoțiile pot fi o cauză, dar nu și o scuză, la fel ca memoria proastă. Un autor american asociază numele unei persoane cu cel mai dulce sunet din orice limbă. Pentru a face impresie bună, folosește tehnici pentru a nu uita numele persoanei de lângă tine. Spre exemplu, repetă-i numele în minte de mai multe ori până ce îl vei reține. Sau în timp ce vorbești cu persoana respectivă, rostește-i numele de câteva ori și astfel va fi mult mai ușor să-i reții numele.

O altă greșeală pe care o facem la primul contact cu o persoană nouă este să vorbim numai despre noi. Persoana de lângă tine nu va fi captivată dacă tu te apuci să îi spui întreaga poveste a vieții tale, din contră, se va plictisi și va simți că ești interesat doar de propria persoană. Cea mai bună idee este să fii interactiv. Să-i adresezi întrebări și să aveți un dialog, nu un monolog. Dacă le arăți oamenilor că te interesează ce au ei de spus și nu îți pasă doar de tine, clar vor rămâne impresionați.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care obișnuim să le facem și cu siguranță nu aduce nici un beneficiu în relația cu o persoană nouă este faptul că vorbim alte persoane de rău. Este o lipsă de respect, deoarece persoanele respective nu sunt de față dar pe de altă parte, oamenii se vor îndepărta de tine. Nimănui nu i-ar plăcea cineva care mereu are un cuvânt negativ de spus despre alții. Trebuie să te focusezi pe tine și să nu te gândești la tot ceea ce fac alții. Trebuie întotdeauna să privim la oameni partea lor bună nu doar pe cea negativă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.