Ce trebuie să știi atunci când îți faci un implant

O dantură completă este un aspect foarte important pentru a avea o masticație corespunzătoare dar și un aspect estetic plăcut. Pentru asta, de multe ori, recurgerea la un implant dentar este recomandată nu doar pentru sănătatea alimentației, cât și pentru a păstra o stare de bine. Lucrurile pot deveni dramatice atunci când dinții din față lipsesc, iar acest lucru se va observa imediat. Zâmbetul va dispărea, dar și comportamentul nostru și mimica vor avea de suferit. Pierderea dinților este o situație reală ce trebuie imediat rezolvată și trebuie tratată foarte serios. Orice amânare a problemei nu va aduce decât șanse din ce în ce mai mici de a putea repara problema.

Implantul dentar este rezolvarea modernă care ne este dată de evoluția tehnologiei și a tehnicii dentare pentru a putea înlocui cât mai eficient și mai bine pierderea unuia sau mai multor dinți. Mai mult, față de metoda clasică, dinții ce se află langă cei cu probleme nu se vor mai depărta și așadar nu vor mai avea nevoie de tratamente agresive.

Reconstrucția dentară include două elemente:

  1. Implantul dentar care este de fapt o piesă din titan pur, ce are formă de șurub și va funcționa ca o rădăcină artificială bine fixată în osul maxilarului.
  2. Bont protetic ce este un element supraosos pe care se va fixa coroana sau proteza.

Beneficiile implantului dentar

-Va completa o piesă inestetică din dantura voastră.

-Metoda de înlocuire a dintelui este una modernă și eficientă

-În cel mai scurt timp, dintele va începe să se simtă din ce în ce mai natural

-Dinții ce se află în apropiere vor fi protejați de șlefuire sau tratamente agresive deoarece dinții nu se vor mai deplasa

-Nu vor mai exista afecțiuni parodontale, osul maxilarului dar și gingia nu vor mai avea de suferit

-Îmbunătățește masticația dar și aspectul estetic și automat și psihic

-Durata de viață este foarte mare, variază între 10 și 25 de ani

În funcție de diferitele probleme și afecțiuni ale osului maxilarului, durata de viață a unui implant dentar poate să varieze foarte mult în special dacă este făcut la timp, ba mai mult, riscul afectării osului din prejurul dinților poate dispărea dacă acest implant este făcut în timp util.

 

 

 

Sursa: evz.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.