Ce trebuie să știi ca să ai un corp perfect în această vară

Vara este aproape, ceea ce înseamnă că trebuie să lucrăm din greu ca să avem corpul dorit. Cele cu o siluetă ideală sunt cele ce au cea mai mare baftă. În cazul în care sunteți opusul unei siluete perfecte, este momentul să începeți exercițiile de modelare a corpului. În mod sigur o siluetă perfectă nu se consolidează doar cu exerciții fizice, ci trebuie impusă și o dietă alimentară.

Exercițiile fizice care dau cel mai rapid randament încep bineînțeles cu încălzirea corpului.

„Sa faca exercitii care includ multe grupe de muschi, adica sa nu izoleze exercitiile, sa evite aparatele, sa faca mai mult cu corpul liber, cu un disc, cu o gantera. Genoflexiuni, flotari, fandari, impins de la piept”, este sfatul pe care îl oferă instructorul de fitness Dragoș Iridon

Celor care nu au mai practicat exerciții fizice intense până acum, le este recomandat să își facă analizele de rutină pentru a afla dacă sunt apți din punct de vedere fizic și medical. Cei care au probleme cu inima este indicat să practice exerciții cardio pentru a nu exista vreun risc de infarct sau agravarea problemelor existente.

Nu trebuie să uităm că și dieta este foarte importantă în acest proces. Pentru asta avem nevoie de foarte multe legume, fructe, fribre și proteine cât mai vegetale. În această perioadă tarabele din piețe sunt pline de fructe și legume, deci nu ar trebui să fie greu să vă procurați alimentele. Pentru persoanele care au un job care nu implică activitatea fizică, este recomandat să consume 3 sau 4 mese pe zi. Persoanele care frecventează sala de fitness ar trebui să suplimenteze aceste mese cu 2,3 gustări.

„Mesele principale ar trebui sa fie cam jumatate din farfurie sa fie o sursa de legume, daca sunt fierte, la aburi sau inabusite, la foc sau la grill, un sfert sa fie o sursa proteica, un piept de pui, un peste, un muschiulet de porc, o chifteluta la cuptor sau chiar la gratar si un sfert sa fie o sursa de carbohidratii integrali paste, orez brun, orezul sălbatic qinoa”, a declarat nutriționistul Bea Nagy.

O ședință la o sală de fitness durează aproximativ o oră. Prețurile variază între 250 și 500 lei dacă doriți și antrenor personal.

Sursa: observator.tv

You might also like