Ce trebuie să ştim despre Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

În domeniul madical dar mai precis la secţia hematologie, în plan mondial este ştiut faptul că:
– La fiecare 3 minute cineva, în lume, este diagnosticat cu un cancer de sânge şi ultima şansă de supravieţuire poate fi un transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit.
– Mai puţin de 30% dintre pacienţi au un donator compatibil în familie.
– La nivel mondial, pentru 49% dintre pacienţii diagnosticaţi cu un cancer de sânge care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice, donatorul compatibil neînrudit este găsit în Registrele internaţionale ale donatorilor de celule stem hematopoietice.
– Doar pentru 67% dintre pacienţii din România care au nevoie de transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit, se găseşte un donator pereche cu care să fie compatibil genetic.
– Pentru 96% dintre donatorii compatibili cu pacienţii din România care au beneficiat de transplant, donatorii compatibili au fost din Registrele internaţionale şi doar 4% din Registrul naţional.
– Creşterea numărului donatorilor înscrişi în Registrul din România, din toate zonele ţării, creşte şansa de a salva mai mulţi pacienţi care suferă de cancer de sânge sau alte boli hematologice severe.
– Pentru pacienţii care provin dintr-o minoritate etnică, numai în 20% din cazuri se identifică un donator compatibil.
– Şansa de a găsi un donator compatibil, pentru cei 33% dintre pacienţii pentru care nu există…

Continuarea Aici

You might also like