Ce turisti straini viziteaza Romania?

Sursa: Financiarul.ro.

In primul trimestru din 2019, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica din Romania au crescut cu 5,8% fata de aceeasi perioada din 2018, ajungand la aproape 2,32 milioane, dintre acestea 19,2% fiind reprezentate de catre turistii straini. Potrivit estimarilor facute de Asociatia Incoming Romania, sub un milion de turisti vin in Romania pentru leisure. Indiferent de statistici, realitatea este ca turistii care vin in tara noastra o fac pentru ca „trebuie sa viziteze si Romania”, iar numarul lor este la limita capacitatii infrastructurii rutiere si de cazare.
„Statisticile nu ne pot spune exact cati turisti vin in Romania. Statisticile, in acest moment, spun de numarul vizitatorilor, dar numarul de vizitatori nu reprezinta turistii pe categorii. In Romania, o tara cu 18 milioane de locuitori, vin sub 1 milion de turisti straini. Proportiile sunt impresionante in comparatie cu alte tari ca Grecia, de exemplu, care are un numar de locuitori egal cu numarul de turisti pe care ii primeste intr-un an”, a declarat Ovidiu Tudor, presedintele Asociatiei Incoming Romania, la conferinta Hotel Forum 2019.

Curios este faptul ca grecii au invatat de la romani sa dezvolte si sa promoveze turismul. „Oficiul national de turism infiintat intre razboaie era un organism de marketing care facea promovarea Romaniei si mai invata si pe altii sa se promoveze”, a explicat Ovidiu Tudor.

Presedintele Asociatiei Incoming Romania (organizatie infiintata in 2015)…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.