Cele mai periculoase atracții turistice din lume

Viața este scurtă, iar pe măsură ce oamenii conștientizează acest lucru, se gândesc să facă o schimbare în acest sens și să trăiască experiențe cât mai inedite.
Există două tipuri de persoane – cele care se bucură de vacanțele liniștite, interesați de muzee, arhitectură și preparate tradiționale, și cele care preferă aventurile și locurile inedite, mai puțin explorate de oameni.
De la drumuri înguste și până la vârfuri înalte de stânci- cele mai periculoase atracții turistice pe care pasionații se avântă să le descopere:

Hawksbill Crag
Oficiul de poliție din Newton primește anual între cinci și zece apeluri despre oameni care au căzut și s-au accidentat în timp ce escaladau Hawksbill Crag.

Grand Canyon National Park
În fiecare an, în timpul vizitei Marelui Canion, mor aproximativ 12 persoane. De obicei, printre cauzele morții se numără căzăturile de la înălțime, căldura, înecul, accidente de trafic și sinucidere.

Yungas „Death” Road
Marginile „Străzii Morții” sunt pavate cu omagii aduse peroanelor care și-au pierdut viața în accidentele de pe șosea. Drumul era mult mai periculos când șoferii auto și cicliștii îl împărțeau – o medie de 200-300 de persoane își pierdeau viața în fiecare an.

Precipice Trail
The National Park Service a declarat că aproximativ 160 de persoane își pierd viața anual în parcurile naționale. Precipice Trail din Parcul Național Acadia implică escaladarea stâncilor, iar o femeie a murit în 2012, în timp ce urca, fiind prima tragedie de acest gen din 1985.

Râurile Colorao
Vâslirea pe ape repezi (rafting) este o activitate turistică renumită în Colorado, însă atunci când temperatura crește, zăpada de pe munți se topește în curenții râurilor. Potrivit Fox 31 Denver, 11 oameni au murit în apele Colorado în 2016, nouă persoane în 2015 și alte 14 în 2014.

Muntele Everest
Everestul, cel mai înalt munte din lume, este și foarte dificil de escaladat din cauza zonelor cu nivel scăzut de oxigen și presiune atmosferică scăzută. Cele mai frecvente cauze alte deceselor sunt avalanșele și căzăturile. Peste 200 de oameni au murit în timp ce încercau să ajungă în vârf.

Eagle’s Nest Cave
Eagle’s Nest Cave este considerat un Everest al scufundărilor din cauza dificultății și a nivelului necesar de experiență pentru a ajunge la adâncimi de până la 100 de metri. Din 1981, 12 oameni au murit în timpul scufundărilor.

The Maze
Temperaturile în The Maze pot ajunge la 43 de grade Celsius și este atât de izolat încât orice ajutor ajunge aici de abia în trei zile. Din fericire, încă nu s-au întâmplat tragedii, datorită avertismentelor care anunță pasionații de escaladări să fie pregătiți corespunzător pentru situații extreme. Anual, 2000 de persoane se aventurează în The Maze.

Muntele Hua
Turiștii merg pe un pod din scânduri aflat pe marginea muntelui, la 2100 de metri înălțime. Mulți spun că aceasta ar fi cea mai periculoasă escaladare, însă alții sunt de părere că, din contră, ar fi cel mai sigur loc de pe munte, deoarece hamurile sunt obligatorii.

Comitatul Volusia
Florida are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, însă turiștii ar trebui să fie foarte atenți la rechini. În 2017, pe plaja din Volusia au fost raportate nouă atacuri de rechin din totalul de 88 din întreaga lume, însă niciunul nu a fost fatal.

Half Dome
Escaladarea muntelui Half Dome implică urcarea pe o pantă abruptă a unei stânci folosindu-te doar de cabluri. De când au fost instalate cablurile, în urmă cu o sută de ani, au murit între opt și 20 de persoane.

Angel’s Landing
Angel’s Landing este un drum extrem de îngust aflat la 300 de metri înălțime. Șase persoane au murit din 2004, în timp ce-l escaladau.

sursa elle.ro

You might also like