Cele mai sănătoase legume pentru detoxifiere și slăbit

O alimentație sănătoasă implică consumul legumelor, însă pentru o detoxifiere mai bună și pentru a slăbi mai ușor, află cele mai recomandate astfel de alimente.
Știm că legumele sunt sănătoase, însă totodată unele au mai mulți nutrienți și sunt mai recomandate în procesul de slăbit și detoxifiere.
În cadrul unui regim obișnuit poți mânca și cartofi, dacă vrei o alimentație mai sănătoasă, în locul lor sunt recomandate salatele, spanacul, acestea având mai multe fibre și vitamine.

-Broccoli
Legumele crucifere precum broccoli sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase, protejând organismul de diferite tipuri de cancer. Este recomandat să bei un pahar de suc de broccoli pentru a elimina toxinele. Această legumă are potasiu, magneziu, vitamina C și K, care ajută la menținerea sănătății inimii, protejează oasele și îmbunătățește sistemul imunitar.

Sparanghel
Sparanghelul este considerat a fi un superaliment care îți va ajuta ficatul să elimine mai ușor toxinele din organism. Este o sursă de glutation (GSH), o tripeptidă, un antioxidant important, care previne distrugerea unor componente celulare. Astfel, ajută la curățarea organismului, la obținerea unui somn odihnitor și la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar.

Legumele cu frunze verzi
Kale și spanacul sunt sănătoase deoarece au vitamina A, C, K, potasiu, magneziu, calciu, fiind adevărate superalimente.

Ghimbir
Rădăcină de ghimbir este folosită pentru orice, de la deserturi la băuturi pentru detoxifiere, limonade, ceaiuri și chiar și în diferite preparate. Totodată, ajută la menținerea imunității și a unui metabolism bun, fiind perfect pentru slăbit.

Alge marine
Acestea sunt pline de nutrienți și, totodată, ajută la detoxifiere, fiind și o sursă importantă de iod.

Ardeiul cayenne și chilli
Ardeiul cayenne și ardeiul chilli au un gust bun, fiind ingredientele perfecte pentru cei care iubesc mâncarea picantă. Aceste tipuri de ardei ajută și la diminuarea apetitului, tocmai de aceea fiind recomandate dacă vrei să slăbești.

Dovleac
Dacă îți plac cartofii dulci, încearcă să îi înlocuiești câteodată cu dovleac, care are un gust similiar, însă mai mulți nutrienți, mai multe fibre și beta-caroten (bun pentru imunitate). Dovleacul se numără printre cele mai sănătoase legume.

sursa elle.ro

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.