Celebrul scriitor și regizor australian Richard Flanagan, premiat cu Man Booker, vine în România

 Celebrul scriitor și regizor australian Richard Flanagan, premiat cu Man Booker în 2014 și nominalizat la Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 1998, se va întâlni cu cititorii români la București și Sibiu, pe 30 și 31 octombrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Editura Litera.

În București, scriitorul va dialoga cu Marius Chivu într-un eveniment organizat pe 30 octombrie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu și care va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul și una de autografe.

Evenimentul de la Sibiu, „Richard Flanagan în dialog cu Radu Vancu”, este programat pe 31 octombrie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Constantin Noica și va fi urmat de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul și de autografe.

Editura Litera a publicat până în prezent cinci cărți semnate de autorul australian, toate în traducerea lui Petru Iamandi: „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, „Să bați din palme cu o singură mână”, „Persoana întâi”, „Moartea unei călăuze pe râu”, „Dorința”.

Richard Flanagan, născut în 1961, în Tasmania, este romancier, jurnalist și regizor de film și este considerat unul dintre cei mai buni scriitori australieni ai generației sale. Descendent al unei familii irlandeze deportate în Tasmania în secolul al XIX-lea, își încheie studiile cu o bursă la Universitatea din Oxford. Pasionat de peisajele sălbatice ale țării sale, participă la…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.