Cercetările efectuate în Wuhan nu schimbă radical informaţiile despre pandemie iar scăparea virusului din laborator, ”extrem de improbabilă”

Marţi 9 februarie 2021, şeful echipei de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care investighează originile COVID-19 a anunţat marţi că ancheta sa a scos la iveală noi informaţii, dar nu a schimbat radical imaginea pandemiei, informează AFP şi Reuters.

Astfel că la finalul unei misiuni de patru săptămâni la Wuhan, în China, o echipă internaţională de experţi chinezi şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi că nu a putut depista originile pandemiei de COVID-19, precizând că este ”extrem de improbabilă” ipoteza conform căreia coronavirusul ar fi scăpat dintr-un laborator, însă fără a reuşi să identifice animalul care a stat la baza maladiei, potrivit AFP.

Peter Ben Embarek a precizat că transmiterea coronavirusului de la un prim animal la un al doilea înaintea unei contaminări la om este ipoteza ”cea mai probabilă”, a precizat  şeful delegaţiei OMS care a realizat o investigaţie la Wuhan, oraş considerat epicentrul epidemiei.

Însă pentru această pistă sunt necesare ”cercetări mai specifice şi mai ţintite”, a adăugat el.

Acesta a mai spus că transmiterea virusului prin lanţul frigorific este o posibilitate, recomandând cercetări suplimentare, potrivit Reuters.

”Lanţul frigorific” se referă la transportul şi comerţul alimentelor congelate. China a sugerat ideea conform căreia virusul ar putea fi transmis prin alimente congelate anunţând în mod repetat…

Continuarea Aici

You might also like