CFR SA a lansat licitaţiile pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Craiova

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţiile deschise, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată Bucureşti – Craiova, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă, se menţionează într-un comunicat remis vineri de CFR SA.

Astfel, studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecţiuni, prima fiind Bucureşti Nord – Roşiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roşiori Nord – Craiova, în lungime de 110,2 kilometri.

În contextul siguranţei călătoriilor feroviare, studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice au drept scop identificarea soluţiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, cât şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, potrivit CFR SA.

Principalul obiectiv al celor 2 contracte este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucureşti – Craiova pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate. De asemenea, obiectivele specifice sunt: creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune; creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti; creşterea volumului de mărfuri transportate…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.