Cherhanalele- destinațiile perfecte în weekendurile însorite, pentru iubitorii de pește

În fiecare weekend, sute de bucureșteni aleg să parcurgă sute de kilometri până la malul mării. Peștele proaspăt pescuit, scoicile și restul fructelor marine sunt motivul românilor de a urma drumul Autostrăzii Soarelui săptămânal. Cherhanalele sunt întotdeauna cele mai potrivite atracții turistice pentru iubitorii de pește și de atmosfera mării.

 

Cei care aleg să vină pe litoralul mării vor fi plăcuți surprinși. Bucureștenii și turiștii din întreaga țară se pot delecta cu creveți, scoici în sos de vin, pește proaspăt capturat și multe alte delicii de natură marină. Însă nici persoanele care țin post nu sunt excluse. În cherhanalele de la malul mării se prepară mâncăruri delicioase chiar și în perioada postului de Paște.

 

„Cei care ţin post spun la ospătar, domne ţin post, ok, atunci la midiile casei nu mai punem unt , ci punem ulei de măsline şi totul se rezolvă” a declarat un proprietar al unui restaurant pescăresc de pe litoral.

Din aceste restaurante, borșul de pește sau ciorba de perișoare se regăsesc cu desărvârșire pentru doritori, însă acestea sunt preparate în alt mod.

„Se acreşte cu borş faţă de borşul de peşte care se acreşte cu oţet, se pune de asemenea peştele diversificat pentru gust, dar perişoarele se pun separat , iar apoi se pune numai zeama” a explicat bucătăreasa unei cherhanale apreciate la malul mării.

 

Pentru pofticioșii de fructe marine și pește, restaurantele…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.