Chimioterapia la pacienții cu cancer cu Covid-19 „nu prezintă risc”

Continuarea chimioterapiei și a imunoterapiei la pacienții cu cancer cu Covid-19 nu reprezintă un risc pentru supraviețuirea lor, sugerează un studiu.

De asemenea, recomandă cercetări suplimentare asupra medicamentului hidroxiclorochin, de care a părut să beneficieze unii pacienți. Constatarile, de la 890 de pacienti cu cancer infectati din Marea Britanie, Spania, Italia si Germania, ar putea ajuta la identificarea persoanei cele mai expuse riscului de coronavirus.

Pacienții cu cancer de sân au avut jumătate din rata de deces a altor pacienți. Cercetătorii Imperial College London care au condus studiul – care implică 19 spitale diferite din Europa, inclusiv Spitalul Hammersmith din Londra – spun că acum vor să afle de ce. De asemenea, sunt dornici să investigheze de ce pacienții cu cancer din Marea Britanie cu Covid-19 în studiu au mai multe șanse să moară decât în ​​celelalte trei țări.

„Tratamentul împotriva cancerului poate fi sigur” Dr. David Pinato, de la departamentul de chirurgie și cancer de la Imperial College London și liderul studiului, a declarat că este „îngrijorat” de cifre și a solicitat Marea Britanie „să recunoască rata mortalității”.

Pandemia a avut un impact asupra accesului pacienților la tratamente pentru cancer și, în unele cazuri, a fost amânată sau oprită complet pe baza unor foarte puține „dovezi solide”, a spus el.

„Acum avem o mai bună înțelegere a modalității de a face…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.