Coaliție împotriva cancerul pulmonar

 Parteneriatul strategic Lung Ambition Alliance a fost lansat, marți, în România, în colaborare cu Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN), scopul acestei coaliții globale fiind dublarea ratei de supraviețuire la 5 ani până în anul 2025 pentru pacienții cu cancer pulmonar.

Directorul medical al Institutului Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca (IOCN), Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că pacienții cu cancer pulmonar tratați de o echipă multidisplinară trăiesc mai mult.

„S-a lansat la Cluj-Napoca parteneriatul strategic Lung Ambition Alliance, o coaliție globală împotriva cancerului pulmonar, fiind o onoare pentru IOCN să fim parte a acestei coaliții. Scopul acestui parteneriat este de a dubla rata de supraviețuire la 5 ani până în 2025 în cazul pacienților cu cancer pulmonar. Pacienții tratați de o echipă multidisplinară trăiesc mai mult decât cei tratați la întâmplare”, a spus Achimaș – Cadariu.

Medicul Tudor Ciuleanu de la IOCN a declarat, la rândul său, că, practic, în fiecare an, la nivel mondial, din cauza cancerului pulmonar dispare echivalentul populației unui oraș cam cât Bucureștiul, iar la nivel național al unui oraș precum Sinaia.

„Fumatul rămâne principala cauză a cancerului pulmonar, reprezintă 85% din decese. Obiectul proiectului, de a dubla rata de supraviețuire la 5 ani până în 2025, este unul foarte ambițios”, a spus…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.