Coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi inundaţii în Irlanda

Ministerul Afacerilor Externe informează că Serviciul Naţional de Meteorologie din Irlanda a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe – cod portocaliu de vânt puternic şi inundaţii pentru zona de coastă, cod portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei şi cod galben de vânt puternic pentru restul teritoriului.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MAE, pentru duminică şi luni, au fost emise un cod portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick; cod portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei, de la Roche’s Point la Slyne Head şi Fair Head, şi cod galben de vânt puternic pentru restul Irlandei. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vântul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii în zona de coastă.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.