Control la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o amendă medicului de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” care ar fi operat fără echipament de protecţie şi cu ceasul la mână, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul spitalului, Alexandru Ulici.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat vineri un control la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, în contextul apariţiei în presă a unor imagini în care un medic ar fi operat fără mănuşi şi cu ceasul la mână.

Alexandru Ulici a precizat că a fost constituită şi o comisie de cercetare la nivelul unităţii medicale.

„Noi am constituit o comisie de cercetare disciplinară care va analiza filmuleţul pe care îl avem la dispoziţie. (…) În urma constatărilor acestei comisii vom lua o decizie. (…) Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi DSP au fost deja la noi şi s-a aplicat o amendă doamnei doctor pe persoană fizică pentru nerespectarea procedurii de protocol de bloc operator. Amenda, din câte ştiu eu, este între 1.000 şi 2.000 de lei. (…) Filmuleţul nu este unul cursiv, este făcut din bucăţi. Ne este foarte greu să identificăm momentul când a fost făcut şi pacientul. Nu găsim elemente pe filmuleţ care să ne poată preciza.. (…) Câtă vreme nu ştim cine a făcut filmarea, nu ştim data şi ora când a fost făcută filmarea şi pacientul, nu avem cum să ştim ce a fost acolo exact. Cu ceasul este…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.