Coronavirus – cel mai mare risc il prezinta pacienţii cu probleme ale căilor respiratorii şi pulmonare

Potrivit unei analize publicate miercuri şi citată de Reuters, pacienţii cu afecţiuni preexistente, care provoacă senzaţie de lipsă de aer, respiraţie şuierătoare sau probleme pulmonare, prezintă un risc mai mare de a dezvolta cazuri severe ale bolii COVID-19 cauzată de noul coronavirus.

De asemenea, greutatea în respiraţie – cunoscută sub numele de dispnee – este singurul simptom al COVID-19 care este asociat în mod semnificativ cu cazuri severe şi cu pacienţii care necesită internarea în unităţi de terapie intensivă.

Rezultatele analizei, sugerează că nu toate afecţiunile subiacente prezintă acelaşi risc de complicaţii în cazul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, cele care nu au fost supuse procedurii de recenzare, dar au fost publicate online pe site-ul cu studii ştiinţifice MedRxiv.

Si boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) – o afecţiune pulmonară cronică progresivă ce cauzează probleme de respiraţie pe termen lung – este cel mai mare factor de risc pentru forma severă a COVID-19 în rândul pacienţilor spitalizaţi, conform cercetării.

Vageesh Jain de la Institutul pentru Sănătate Globală din cadrul University College London, cosemnatar al lucrării ştiinţifice, a declarat că rezultatele ar trebui să ajute la îndrumarea autorităţilor sanitare şi medicilor în cadrul procesului de prioritizare a persoanelor cu cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă din cauza COVID-19.

Conform Organizaţiei Mondiale a…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.