Cosmetice facute in casa

Multe dintre noi încă încercăm să găsim cremele de faţă potrivite tenului nostru. Însă, de cele mai multe ori, rămânem cu un gust amar şi bani cheltuiţi fără rost pe produse care nu sunt eficiente. Iată câteva reţete uşoare şi rapide care vă pot ajuta să vă faceţi cosmeticele acasă.

Pentru diverse tratamente cosmetice, puteţi apela cu încredere la diferite alimente de prin dulap sau frigider. În acest mod, vă asiguraţi un tratament natural şi economisiţi bani şi timp.

Demachiant din ulei de măsline şi lavandă
Acest amestec menţine pielea catifelată şi este ideal pentru înlăturarea machiajului de pe pleoape sau al rimelului. Masaţi bine faţa cu ulei de măsline şi veţi vedea că rezultatele sunt uneori chiar mai bune decât atunci când folosiţi un demachiant din comerţ. O altă soluţie de demachiere este şi lavanda. Puneţi câteva picături de ulei de lavandă într-un bol cu apă călduţă. Înmuiaţi apoi un prosop în apă şi ştergeţi uşor faţa.

Exfoliere cu sare de mare
Dacă aveţi prin casă sare de mare, o puteţi folosi pe post de scrub pentru corp. Atenţi mare însă la granulaţie. Dacă este mult prea mare, este indicat să o pisaţi. Pentru rezultate mai bune, puteţi să adăugaţi puţin ulei esenţial de trandafiri.

Scrub pentru ten
Pentru această reţetă aveţi nevoie de smântână, căpşuni, făină de ovăz şi ulei esenţial de muşcată. Puneţi într-un bol 20 g de făină de ovăz, câteva căpşuni, o lingură de smântână degresată şi o picătură de ulei. Pisaţi şi amestecaţi ingredientele, apoi aplicaţi pe faţa umedă pentru cinci minute.

Aloe vera pentru arsuri
Ar fi ideal dacă aţi creşte o astfel de plantă în casă. Nu numai că oxigenează aerul, dar poate fi foarte folositoare şi pentru primul ajutor. Dacă aveţi arsuri, stoarce-ţi sucul unei frunze pe rană. Calmează arsura şi reduce mâncărimile.

66% din femei admit ca folosesc produsele fără să ţină cont de termenul de valabilitate.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.