Cosmeticele si termenul lor de valabilitate

Femeile care sunt adepte ale machiajului investesc fara teama in produsele cosmetice. Ceea ce ele nu stiu este faptul ca aceste produse de machiaj au un termen de valabilitate oarecum diferit de cel inscriptionat pe ambalaj.

De ce? In primul rand este foarte important felul in care iti tratezi produsele. Acestea necesita oarecare ingrijire: tot timpul trebuie sa stea la o temperatura cat de cat scazuta. Astfel ca daca le lasi toata vara pe raftul din baie, exact in bataia soarelui, sunt sanse foarte mari ca produsele tale sa fie numai bune de aruncat.

Asadar, incearca, pe cat posibil, sa tii majoritatea produselor cosmetica intr-un dulapior din frigider. Rujul, fondul de ten, creionul dermatograf, cel pentru conturul buzelor sau cremele pentru ten rezista mai mult si mai bine daca stau la o temperatura scazuta.

Conteaza foarte mult si timpul trecut de la prima intrebuintare, dupa cum urmeaza:

Fondul de ten – cel al carui continut este pe baza de ulei are un termen de valabilitate de pana la 18 luni, in timp ce fondul de ten pe baza de apa este valabil doar 12 luni.

Fardul de pleoape si fardul de obraz au un termen de valabilitate de maximum 3 ani.

Batonul corector poate fi folosit doar in primele 12 luni de la prima intrebuintare.

Creionul dematograf – acesta trebuie curatat cu regularitate (se sterge varful creionului cu un servetel uscat) si poate fi folosit timp de 3 ani de la prima utilizare.

Rimelul este produsul care trebuie aruncat cel mai repede. Acesta nu mai poate fi folosit, de obicei, dupa 4 luni de la prima utilizare. Crema rimelului se usuca foarte repede in contact cu aerul.

Creionul contur pentru buze poate avea si el o “viata” de pana la 3 ani.

Pudra de fata poate fi folosita timp de maximum 2 ani.

Rujul si luciurile de buze nu trebuie utilizate mai mult de 2 ani. Totusi, daca produsul are un miros ciudat, arunca-l fara sa stai pe ganduri chiar daca l-ai achizitionat in urma cu cateva luni (retine ca acesta va rezista mult mai mult timp daca va fi tinut in frigider).

De asemenea, trebuie sa acorzi o foarte mare atentie pensulelor si bureteilor de machiaj. Aceste ustensile trebuie spalate saptamanal cu gel de curatare pentru ten.

Daca vei neglija acest aspect, risti sa ai tot felul de probleme dermatologice: iritatii, cosuri si, de ce nu, imbatranire prematura a tenului.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.